Pro letošek jsme znovu upravili koncept našich workshopů. Zkrátili jsme je na 5 hodin. Získaly tak větší dynamiku. Doplnili jsme další praktické příklady. Přidali jsme více domácí zdravé stravy. A výsledek? Skvěle strávený den ve společnosti 8 sympatických a aktivních dam. Ale vezmu vše pěkně po pořádku.

Před letošním prvním workshopem, který se konal v prostředí brněnského Hubu, jsme se společně se všemi členy týmu dohodli, že workshopy uděláme více dynamičtější. Vypustili jsme oběd, protože jak známo, po jídle následuje skoro vždy větší či menší útlum a mozek nepracuje naplno. Nutno dodat, že přeskočení obědu nikomu moc nevadilo, protože naše dvorní grafička (a také kuchařka) nám napekla a připravila spoustu zdravých dobrot. Všechny přítomné dámy se shodly, že by chtěly nasdílet recept. Na všechno. Přání plníme níže.

Workshop začal vzájemným představováním. Dámy pracují pro firmy z odlišných oborů, což vždy znamená vynikající příležitosti pro diskuze a sdílení vlastních poznatků. Po celou dobu našeho setkání jedna za druhou dámy vystupovaly se svými příspěvky k daným tématům, kladly otázky a aktivně participovaly na průběhu workshopu.

Nikomu nevadilo, že byl pátek třináctého. Všechny dámy pozorně naslouchaly a dělaly si poznámky. Několikrát jsem musel Toma napomenout, že musíme zrychlit, abychom vše stihli v daném čase. Když se rozjede a rozohní, zastavit ho ve výkladu je stejně velký problém jako odtrhnout štamgasta od půllitru ještě před zavíračkou.

Také díky živým diskuzím jsme místo plánované druhé hodiny končili až v půl 4. Škoda jen, že s námi kvůli dalším povinnostem do konce nezůstaly všechny účastnice. Přišly jednak o společné foto a druhak o skvělé závěrečné video jednoho skandinávského výrobce vodky, které bylo pověstnou třešničkou na vydařeném workshopu.

Recepty na zdravé dobroty z dílny naší grafičky

Slíbili jsme, že se podělíme o recepty na dobroty, které účastnice během workshopu ochutnaly. Tak tady jsou ;-)

Mandlový koláč s rebarborou a mandlovou drobenkou

Těsto: 4 vejce, 170 g másla, 120 g mouky, 80 g jemně mletých mandlí (použila jsem celé mandle i se slupkou a ty jemně namlela), 150 g třtinového cukru, 200 g rebarbory, ½ lžičky sody

Drobenka: 50 g másla, 20 g třtinového cukru, 50 g mandlových lupínků, 50 g ovesných vloček

Připravíme si drobenku: V robotu pomocí nože rozsekáme máslo, cukr, mandlové lupínky a ovesné vločky na hmotu, která se začne podobat drobence.

Těsto: V míse nejprve smícháme všechny suché ingredience, tj. mouku, cukr, mandle a sodu, pak přidáme vejce a zalijeme tekutým máslem, vše důkladně promícháme. Jakmile je těsto řádně promíchané, nalijeme ho do vymazané formy. Na těsto poklademe rebarboru a povrch posypeme již hotovou drobenkou. Koláč pak vložíme do předehřáté trouby a dáme péct na 45 minut nebo dokud nezezlátne povrch.

Muffiny z červené řepy a pohankové mouky

Těsto: 200 g červené uvařené řepy, 80 g javorového sirupu, 80 g másla, 2 vejce, 100 g pohankové mouky, 3-4 lžíce neslazeného kakaa, ½ lžičky sody

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si formu a vyložíme ji silikonovými košíčky (12 ks). Pokud nejsou košíčky k dispozici, tak formu vymažeme. Řepu rozmixujeme v robotu spolu s javorovým sirupem na hladké pyré. K této směsi přidáme vejce a rozpuštěné máslo a mixujeme, dokud se směs dobře nepropojí. V další míse smícháme pohankovou mouku, kakao a sodu. Obě směsi pak smícháme dohromady a vzniklé těsto rozlijeme do formiček. Pečeme 20 minut.

Quiche z cukety

Těsto: 170 g celozrnné špaldové mouky, 80 g hladké špaldové mouky, 150 g másla, 1 vejce, ¼ lžičky soli, fazole

Náplň: 300 g cukety pokrájené na kostky, 100 g mražené kukuřice, 150 g šunky, 3 vejce, 150 g brynzy, 200 ml mléka, tymián

Těsto: Obě mouky a sůl prosejeme do velké mísy. Máslo nakrájíme na kostky a přidáme do slané mouky, až vznikne směs podobná drobné strouhance. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Přikryjeme fólií a dáme na 30 minut do lednice.
Těsto vyndáme na pomoučněnou plochu, rozválíme, dáme do formy na quiche, nejlépe do formy s odjímatelným dnem. Těsto propícháme vidličkou a pak na něj položíme pečicí papír a naplníme fazolemi. Pečeme 20 minut na 180 °C. Potom formu vyndáme a odstraníme fazole i s papírem.

Náplň: Na pánev dáme trochu olivového oleje a opečeme na něm cukety do zlatova. Přidáme zmraženou kukuřici a tymián a ještě chvíli opékáme, pak stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Vejce důkladně vyšleháme s mlékem, přidáme rozdrobenou brynzu a řádně promícháme. Vaječnou směs už nepřisoluji, brynza je slaná dost. Na vyválené těsto nejprve navrstvíme cuketu s kukuřicí, pak přidáme pokrájenou šunku a nakonec zalijeme vaječnou směsí a posypeme tymiánem. Pečeme 30-35 minut při 180 °C nebo dokud nezezlátne povrch koláče.

Co o nás řekli některé z účastnic

Děkujeme za upřímnou zpětnou vazbu, která nás motivuje a inspiruje.

Příjemný páteční den ve společnosti odborníků, kteří sdíleli se zaujetím své zkušenosti. Příjemnou atmosféru doplnilo báječné občerstvení vlastní výroby, chválím :-) Téma bylo prakticky zaměřené a přínosné. Stejně jako sdílení myšlenek, zkušeností s ostatními účastníky workshopu. Barbora Kusová

Saint-Gobain Glassolutions

Perfektní seminář - moc děkuji. Bylo to hodně inspirativní a rozhodně mám spoustu podnětů k zamyšlení. Je super, o co se snažíte a jak to děláte. Ne vše budu moct využít v praxi, ale věřím, že dost ano. Organizace super, místo setkání fajn a občerstvení no comment - naprostá bomba :-) Mrzí mě, že jsme toho nestihli více - 5 hodin je málo. Já bych spíš uvítala dopolední a odpolední blok, nebo 2 dny (chápu ale, že kapacity a čas nejsou :-) ). Je taky super, že to děláte zadarmo, i když byste nemuseli... Ještě jednou moc díky. Ať se vám daří. Dita Pospíšilová

DT - Výhybkárna a strojírna

Děkuji za inspirativní den. Odnesla jsem si spoustu cenných informací. Celý den byl pro mě jeden velký příjemný zážitek. Utvrdila jsem se v tom, že MenSeek je profesionál a ví, co dělá. Na oplátku Vám ráda nabídnu pozitivní reference, kudy budu chodit :-) a pokud budu řešit problematiku personálního marketingu, ráda se na Vás obrátím. Ještě jednou děkuji, fandím celému Vašemu týmu.

Renata Nováková

Těšíme se na setkání na některém dalším společném workshopu.

Naučte se lépe využívat značku zaměstnavatele

Rezervujte si místo na některém z našich workshopů. Ukážeme vám, jak objevit, aktivovat a rozvíjet vaši atraktivní značku zaměstnavatele. Potkáte zajímavé kolegy z oboru a načerpáte spoustu inspirace.

Jiří Hrstka

“Už na škole jsem věděl, že nechci pracovat v typické firmě, kde bych musel chodit přesně načas, odpracovat či v některých případech odsedět si svých 8 hodin denně a poté alou domů. Mám štěstí, že to u MenSeeku takto nefunguje. Svým způsobem je to ale dvojsečná zbraň, člověk se musí pořád snažit a někdy je to velká výzva. Ale to mi vyhovuje.” “Co říci k mým zájmům? Mám velký sen, a to procestovat svět křížem krážem. Vždyť existuje tolik nádherných míst, které jsem ještě neviděl. Dále mě baví sport, zejména fotbal a volejbal, rád čtu, luštím křížovky a jako každý správný Čech mám rád pivo.”

Share This